LinkedIn

smes

Bones notícies per a les petites i mitjanes empreses: la Comissió Europea ha incrementat els fons destinats a l’Instrument PIME per al 2017. Amb un pressupost total de 437,5 milions d’euros, el proper any les pimes tindran més possibilitats de rebre finançament europeu per engegar o impulsar projectes innovadors.

L’Instrument PIME (SME Instrument, en anglès) és un conjunt d’ajudes que dóna la Unió Europea a petites i mitjanes empres amb potencial de creixement per estudiar la viabilitat d’una idea empresarial innovadora (fase 1: 50.000 euros) o per posar en pràctica un pla de negoci (fase 2: 0,5-2,5 milions d’euros). Aquest marc de finançament compta amb diverses convocatòries en funció del sector o del tipus de projecte (TIC, medi ambient, energia, transport, etc.).

Concretament, les convocatòries que es veuen reforçades per aquest increment del pressupost són: salut i biotecnologia, agricultura sostenible, “Blue Growth” (sector marítim i marí), canvi climàtic i medi ambient.  Entre les novetats del nou programa també destaca l’impuls a projectes sobre ciberseguretat i sobre prevenció de la contaminació marina.

L’ampliació de fons s’emmarca en la recent actualització del programa de treball d’Horitzó 2020 per al 2017. Així, aquesta també inclou un paquet de mesures sobre immigració, més finançament per contribuir a la lluita contra el terrorisme o una nova convocatòria per impulsar la innovació sobre l’aigua, entre d’altres.

Per informació més detallada sobre aquests programes podeu consultar la web de la Comissió Europea o bé consultar-nos directament a través del correu electrònic: info@macpartners.eu Per rebre més informació sobre novetats i oportunitats de finaçament europeu ens pots seguir a Twitter (@MAC_Partners) i LinkedIn.