LinkedIn

cvjooj_xgaegllu

MAC Partners i el Ciemen van organitzar el passat 19 d’octubre un viatge a Brussel·les per a professionals del Tercer sector en el marc del curs “Projectes Europeus per a ONGs”. Aquesta visita a la capital europea va permetre a 13 participants descobrir de primera mà com funcionen les institucions de la Unió Europea i com aquestes treballen amb les organitzacions sense ànim de lucre.

La jornada va començar esmorzant amb l’Albert Elfa, corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les. Una xerrada informal a la Delegació de la Generalitat a la UE on els participants van poder comentar i preguntar al periodista sobre el dia a dia de l’actualitat política europea. Tot seguit, el grup es va traslladar a la Comissió Europea per assistir a una conferència sobre la DG DEVCO (Cooperació al desenvolupament) i la DG EAC (Educació i Cultura). Aquestes presentacions van servir per complementar els continguts del curs sobre la gestió de programes socials i oportunitats de finançament per a projectes.

A primera hora de la tarda el grup va assistir a la presentació de CEACSO (Centre for the Advancement of Civil Society Organisations), introduïda per Amadeu Altafaj, representant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea. Karina Huberman, membre i fundadora d’aquesta organització que dóna suport estratègic a ONGs va explicar l’experiència de les entitats socials amb fons europeus.

Per acabar la jornada, Josep-Maria Terricabras, eurodiputat d’ERC, Grup d’Els Verds-ALE, va rebre el grup a l’edifici del Parlament Europeu a Brussel·les. Abans de fer un recorregut per les instal·lacions, Terricabras va estar parlant amb les professionals del sector social sobre el rol dels europarlamentaris en el procés de presa de decisions.

Des de MAC Partners i el Ciemen agraïm la col·laboració de tots els participants d’aquest viatge a Brussel·les, una oportunitat per apropar les entitats socials catalanes a Europa.